קיבלת צו הפסקת בניה,הריסה?
ייעוץ,הכוונה וטיפול -פנה עוד היום!
היתרי בניה,הכנת תוכניות,הגשה וליווי עד קבלת ההיתר.

חוו"ד מהנדס קונסטרוקטור בכל הארץ-שרות מידי
דיווח עפ"יהתקנות החדשות ואישור קונסטרוקטור על בנייה פטורה מהיתר

קיבלת צו הפסקת בניה,הריסה?
ייעוץ,הכוונה וטיפול -פנה עוד היום!
היתרי בניה,הכנת תוכניות,הגשה וליווי עד קבלת ההיתר.

חוו"ד מהנדס קונסטרוקטור בכל הארץ-שרות מידי
דיווח עפ"יהתקנות החדשות ואישור קונסטרוקטור על בנייה פטורה מהיתר

קיבלת צו הפסקת בניה,הריסה?
ייעוץ,הכוונה וטיפול -פנה עוד היום!
היתרי בניה,הכנת תוכניות,הגשה וליווי עד קבלת ההיתר.

חוו"ד מהנדס קונסטרוקטור בכל הארץ-שרות מידי
דיווח עפ"יהתקנות החדשות ואישור קונסטרוקטור על בנייה פטורה מהיתר
 
 
 
 

תקנות ודרישות מיוחדות מעסקים לפי סוג

 
 

תקנות לעסקים ספציפיים
מ ז נ ו ן
שטח המטבח לא פחות מ- 8 מ"ר + מחסן 4 מ"ר. שטח אולם האורחים 23 מ"ר, סה"כ 35 מ"ר .
מותר להכין ולמכור לצריכה במקום - משקאות חמים, כריכים, מרקים מירקות או מרקים מוכנים מאבקות וכן
חביתות.
מותר למכור לצריכה במקום - עוגות, ממתקים, גלידה משקאות קלים וסלטים.
אסור להכין תבשילים, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי, לרבות דגים, בשר ועוף, למעט נקניק
או נקניקיות.
ב י ת ק פ ה
שטח המטבח לא -פחות מ- 10 מ"ר + מחסן 6 מ"ר שטח אולם האורחים 29 מ"ר, סה"כ 45 מ"ר .
מותר להכין ולמכור - משקאות חמים, כריכים מכל סוג, חביתות או סלטים ותבשילים, שאינם מכילים מזון מן
החי לשם צריכה במקום.
מותר למכור - עוגות, ממתקים, גלידה או משקאות קרים, בתנאי שהמוצרים נקנו ממקור בעל רשיון לפי חוק
רישוי עסקים.
אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים, המכילים מזון מן החי, דגים לסוגיהם, לרבות בשר ועוף, למעט נקניק
או נקניקיות.
מ ס ע ד ה (לרבות שווארמה)
שטח המטבח לא פחות מ- 12 מ"ר + מחסן 8 מ"ר, שטח אולם האורחים 35 מ"ר, סה"כ 55 מ"ר .
מותר להכין ולמכור ארוחות מבושלות לרבות כאלו המכילות מזון מן החי.
מזנון להכנת פיצות או בורקס:
שטח המטבח לא פחות מ- 10 מ"ר + מחסן 6 מ"ר, שטח אולם האורחים 23 מ"ר, סה"כ 39 מ"ר.
יודגש:
במזנון פיצה לא יותרו משלוחים בהיקף גדול, אלא אם ניתן לכך היתר מיוחד בתנאי הרשיון והעסק אינו סמוך
למגורים.
פ ל א פ ל
שטח העסק יהיה לא פחות מ- מטבח 10 מ"ר, מחסן 6 מ"ר, שטח אולם האורחים 15 מ"ר סה"כ 31 מ"ר. מעל
למתקן הטיגון יידרש מינדף לקליטת ריחות.
מאכלים ומשקאות להגשה מחוץ לבית העסק למכירה קמעונאית לבודדים
שטח העסק יהיה לא פחות מ- 12 מ"ר מטבח, 8 מ"ר מחסן, אולם כניסה 18 מ"ר סה"כ 38 מ"ר מינימום.
קיטרינג - הסעדה מוגדר כמפעל מזון לכל דבר. בכל כמות מנות וחייב אישור שרות המזון ורשיון יצרן מזון. גודל
השטחים יקבע ע"י משרד הבריאות לפי הענין.
אולם שמחות: יוגדר כל מקום המשמש להכנה והגשת כיבוד וארוחות באירועים. להופעות אומנים וכן להגשת
משקאות משכרים נדרש רשיון נוסף. העסק חייב לעמוד בתנאי המשטרה וכיבוי אש להבטחת בטחון האורחים,
בנוסף לתנאי משרד הבריאות.
. שטח החדרים יהיה עפ"י חלוקת האחוזים הבאה: מטבח 20% , מחסן 12% , חדר אוכל וחדרי שרות יחד 68%
במידה ויש בעסק מעל 10 עובדים, יידרש חדר הלבשה.
( תוספת מקומות ישיבה: (מעל 30
כל תוספת מקומות באולם או בחוץ מחייבת תוספת שטח למטבח, למחסן ולשירותים עפ"י הנחיות אגף רישוי
עסקים.
שירותים:
בכל עסק יהיו חדרי שירות הכוללים תאי בית שימוש, משתנות וכיורים במספר הנקוב להלן:
עד 30 אורחים - אסלה אחת וכיור אחד משותפים לנשים וגברים, למעט מסעדות ובתי קפה שבהם חייבים
להימצא תאי שירותים ומבוא נפרד לגברים ולנשים.
מעל ל- 30 אורחים יש להוסיף תאי בית שימוש, משתנות וכיורים במספר הנקוב בטבלת הדרישות.


בסמוך לחדרי השירותים יש להתקין חדר הלבשה לעובדים עם מקום מתאים לאחסנת בגדיהם.
השירותים יהיו צמודים לעסק ומחוברים אליו באמצעות מבוא מאוורר.
בעסקים מסוג מזנון, פיצרייה, פלאפל ובורקס יכולים השירותים להיות מחוץ לכתליי העסק, במרחק שלא יעלה
על 25 מטרים ממנו ובתנאי שיהיו לשימוש בלעדי של עובדי המזנון ואורחיו והכניסה לא מהחצר או חדר
המדרגות של הבנין. בעסקים בהם יש צריכת משקאות משכרים במקום ידרשו שירותים בלעדיים בתוך העסק!
במקרה שהכיור לשטיפת ידיים נמצא בתוך תא בית השימוש או שבית השימוש נמצא מחוץ לכתליי העסק,
כאמור בסעיף ד, יימצא כיור לרחצת ידיים גם בחדר האוכל.
4. תקנות תנאים ונוהלי עבודה בעסקים לטיפול בגוף האדם
נוהלים אלו מבוססים על תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לעסקים לא רפואיים לטיפול בגוף האדם)
התשנ"ג – 1992 וכן על דרישות ותנאים מיוחדים שהוצאו ע"י משרד הבריאות.
מבנה התקנות:
1. הגדרות
2. תנאים לרשיון.
3. תשתיות נדרשות ונוהלי עבודה.
4. תוספת ראשונה – רשימת התכשירים לחיטוי. עם אופציה לאישור אחרים ע"י המנהל (משרד הבריאות).
5. תוספת שניה – תכשירים לחיטוי העור.
6. תוספת שלישית – נוהלי עבודה.
7. תוספת רביעית – אופן חיטוי ועיקור כלי עבודה.
בעיות בתקנות
שינוי התקנות לניקוב אוזנים.
אין התייחסות ללייזר.
אין רשימת חומרי צבע מאושרים והיבואנים או בעלי העסקים צרכים להביא לאישור אגף הרוקחות את
החומרים בשימוש עם נתונים שונים של הרכב, ארץ יבוא ואישור מכון התקנים של אותה ארץ או ארצות אחרות.
4. גיל 18 מינמום לפירסינג, באברי המין.
5. טווח גילאים שבו נדרש אישור מההורים בכתב והצגת תעודת זהות של ההורים. בגילאים 18 – 16
לביצוע BODY PIERCING בנוכחות ההורים בלבד.
תשתיות
קירות - מחומר קשיח חלקי וחלק הניתנים לניקוי. הקירות יהיו נקיים ושלמים.
מחיצות - מחומר בניה הניתן לניקוי בקלות.
ריצפה - חלקה ושלמה מחומר נקי ללא שטיחים.
שירותים – לפחות 1 תא עם כיור ומים חמים וקרים. בשירותים יהיו נייר טאולט, סבון וניר ניגוב.
5 ריהוט – הריהוט יהיה מחומר שאינו סופג מים. יהיה ארון לכבסים ניקיים.
תחזוקה
יהיה מתקן לאיסוף כבסים מלוכלכים.
תהיה הפרדה באחסון חומרי ניקוי וחיטוי משאר החומרים לטיפול בלקוחות.
יהיה מיכל אשפה.
כלי עבודה נקיים ומחוטים.
אוורור תקין.
נוהלי עבודה במספרה
חיטוי כלי עבודה.
אין להשתמש בתכשירי חיטוי וחומרים לא מתאימים. (כמו מנורה אולטרה סגולית, ספריי, מפיות).
3. רענון חומרי החיטוי בהתאם להוראות.
4. ניקוי מכני במים וסבון של כלי העבודה כמו מברשות ומסרקים.
5. ניקוי וחיטוי מכונת התספורת החשמלית בין לקוח ללקוח.
6. אי שימוש חוזר במגבות.
7. איסוף מגבות וחלוקים לאחר כל לקוח וזריקתם למיכל קשיח.
8. בתער עם ידית רב שימושית החלפת סכין לאחר כל טיפול וניקוי הידית.
9. שימוש בניר חד פעמי לצוואר הלקוח.
10 הקפדה על החלפת כלי עבודה לאחר כל לקוח.
11 שימוש בתמרוקים המאושרים ע"י משרד הבריאות.
12 שילוט בדבר מניעת הידבקות במחלות.
13 בגדים נקיים של העובדים.
14 הקפדה על רחיצת ידיים במים וסבון לאחר כל טיפול.
נוהלי עבודה במכון יופי
שימוש במחטים חד פעמיים או מעוקרים.
שימוש בתכשיר לחיטוי העור.
שימוש בתמרוקים מאושרים.
שימוש בסדין חד פעמי או החלפה של סדין רב שימושי.
רחיצת ידיים וסבון אחרי כל לקוח.
נוהלי עבודה למכוני מניקור ופדיקור
בסוג כזה של עסק יש שימוש בכלים חודרניים ולכן השימוש בעיקור הכרחי.
ניקוי מכני של כלי העבודה עם מים וסבון לאחר השימוש ולפני פעולת העיקור או חיטוי.
ביצוע עיקור צבתיות לחיתוך העור וכלים חודרניים.
חיטוי כלי עבודה לא חודרניים.
שימוש בסכיני פדיקור חד פעמיים.
המצאות מספר ערכות ולפחות 2 ערכות (צבתיות, מספריים, פצירות, ידיות לסכין חיתוך העור).
נוהלי עבודה במכוני קעקוע
שימוש בקעקוע בצבעים מאושרים ע"י משרד הבריאות.
החלפת צבעים אחרי כל לקוח ע"י שימוש בכוסית קטנה חד פעמית.
שימוש במחטים חד פעמיים מעוקרים.
שימוש בכפפות חד פעמיים.
5. רחיצת ידים במים וסבון לפני כל טיפול.
צבעים לקעקוע
הצבעים לקעקוע מחייבים אישור משרד הבריואות/מחלקת הרוקחות . נוהל האישור דומה לאישור תמרוקים.
יש צורך ברשיון לכל גוון וגוון. לצורך קבלת הרשיון לצבעים על היבואן או בעל העסק להגיש בקשה לרשיון
במחלקת הרוקחות לצרף לבקשה את המידע הבא:
הרכב מלא ומדויק של הצבע מטעם היצרן (אישור מקורי).
אישור הרשויות המוסמכות בארץ היצור.
מכתבי התחייבות ומידע נוסף לפי הצורך מאת היצרן.
הצעה לתוית בעברית.
דוגמא של המוצר.
כל מוצר חייב לעבור בדיקת מעבדה ע"י משרד הבריאות או מעבדה פרטית המוכרת ע"י משרד הבריאות.
כאשר כל המסמכים ותוצאות בדיקת מעבדת משרד הבריאות ימצאו בבדיקה מניחים את הדעת יונפק הרשיון.
1300 ללא צורך בתיאום מוקדם. - הערה: במחלקת הרוקחות ניתנת הדרכה מידי יום א' בין השעות 0900
בדבר פרטים נוספים יש להתקשר לאגף הרוקחות במשרד הבריאות ירושלים, כתובת: רח' רבקה 29 ירושלים.
02 פקס 6725820 - טל' 5681200 – 02 למנהלת האגף גב' בתיה הרן או לעוזרת מקצועי בכיר למנהל האגף
גב' מרים.
נוהלי עבודה בפירסינג PIERCING
1. שימוש במחטים חד פעמיים
2 שימוש בכפפות חד פעמיות
3. שימוש בעגילים חד פעמיים לביצוע פרסינג.
4. החזקת בחלק העומד להיות מנוקב באמצעות תפסן סטרילי או באמצעות פד גזה.
5. שימוש בחומר לחיטוי העור.
6. רחיצת ידים במים וסבון לפני כל טיפול.
7. השימוש במכשיר ENFLON (צינור בתוכו המחט להחדרת העגיל) יהיה חד פעמי ומעוקר.
8. חיטוי אזור ניקוב במשך 30 שניות ב"כלורהקסידין"
9. אם הפירסינג בלשון יש לשטוף את הפה בתמיסת חיטוי.
10 . רחיצת ידיים במים וסבון לפני כל טיפול
הערה – אין תקנות לפירסינג.
נוהלי עבודה במכון עיסוי
1. במכון העיסוי יהיו סדינים חד פעמים.
2. במכון העיסוי יהיו כיור עם סבון לרחיצת ידים.
סאונה
הסאונה עשויה מעץ סופג ומעבירה פטריות רגלים. קימות שתי סוגי סאונות:
א. סאונה יבשה של 20% – 15% לחות ובחום של 90 מעלות.
ב. סאונה רטובה בטמפ' 45 מעלות.
בסאונה יש להשתמש בנעלי גומי למניעת העברת פטריות רגלים.
נוהלי עבודה לניקוב אוזניים
שימוש בחומר לחיטוי העור.
הניקוב יבוצע באמצעות אקדח עגילים בלבד.
שימוש בעגילים מעוקרים וסגורים באריזות פלסטיק חד פעמיים. העגילים יהיוממתכת אצילה.
4 רחיצת הידיים עם מים וסבון לאחר כל טיפול.
אזהרה – אסור לנקב באמצעות מחט ופקק (הפקק משמש ל"קונטרה") ולא באקדח המצוייד במחט רב פעמית
ולא באקדחים הבאים במגע עם העור.
להלן הנחיות נוספות של משרד הבריאות מתאריך 21.11.2000 לפריט ניקוב חורים בגוף האדם:
”בתוקף סמכותי, לפי תיקון 15 לחוק רישוי עסקים התשנ"ח – 1998 סעיפים 7 א', 7 ב' ו -7 ג' הנני מבקשת
להוסיף תנאים מוקדמים ונוספים לרשיון או להיתר זמני לפריט הנדון וזאת על מנת לקדם את מטרת הרישוי.
התנאים הנוספים שיפורטו בהמשך יועברו לכל בעל רשיון או היתר זמני העוסק בניקוב חורים בגוף האדם
("פירסינג"). התנאים הינם בנוסף לדרישות התוספת השלישית בתקנות משרד הבריאות לעסקים לטיפול לא
רפואי בגוף האדם.
להלן התנאים:
א. העגילים יהיו עשויים מאחד מן החומרים הבאים: פלדת אל חלד מאיכות גבוהה,
זהב במשקל לפחות K 14 , ניוביום, פלטינום, טיטניום או פלדיום. פני השטח של
העגיל צריכים להיות חלקים ללא שריטות או גבשושיות. העגילים צריכים להיות
סטריליים.
ב. אין להשתמש במחט לצורך הניקוב אלא אם כן עוקרה בהתאם להוראות
התוספת הרביעית או שהתקבלה מעוקרת מן היצרן, לשימוש חד פעמי.
ג. יש לחטא בתכשיר לחיטוי עור את אזור הניקוב המיועד במשך 30 שניות. כאשר
מדובר בניקוב לשון על המטופל לשטוף את פיו בתמיסה מחטאת (דוגמת
כלורוהקסדין) במשך 30 שניות.
ד. יש להחזיק בחלק הגוף העומד להיות מנוקב באמצעות תפסן (קלם) סטרילי או
באמצעות פד גזה סטרילי.
ה. יש להסביר ללקוח כיצד יטפל באזור הניקוב ולצייד אותו בעלון בו יפורט סוג
ומשך הטיפול הנדרש, המשתנה בהתאם לאזור בו בוצע הניקוב.

  השדות המסומנים ב- * הם שדות חובה
*  שם מלא:
  שם חברה:
*  דואר אלקטרוני:
*  סלולרי:
  טלפון:
  פקס:
  כתובת:
*  פנייה לייעוץ בתחום:
  הערות:

   
 
גרסה להדפסה גרסה להדפסה       שליחה לחבר שליחה לחבר